Зеленський планує вже за кілька років підняти Україну у топ-20 цифрових держав

Четвер, 18 лютого 2021, 17:00
 

Президент Володимир Зеленський розраховує, що Україна за кілька років увійде до топ-20 цифрових держав світу.

Джерело: повідомлення на сайті Офісу президента про зустріч Зеленського з віце-прем’єр-міністром - міністром цифрової трансформації Михайло Федоровим

Пряма мова Зеленського: "Вперше в історії України держава переходить на системний проектний підхід. Така потужна структура допоможе трансформувати Україну на всіх рівнях – від загальнонаціонального до місцевого. І дасть змогу вже за кілька років увійти до топ-20 цифрових держав світу"

Деталі: Федоров повідомив про запуск 94 проектів цифрової трансформації у сферах освіти, охорони здоров’я, юстиції, економіки та торгівлі, енергетики, інфраструктури тощо.

Реклама:

За його словами затверджений урядом перелік проектів буде реалізований протягом трьох років та сприятиме розбудові цифрової держави.

Серед проектів цифрової трансформації на наступні три роки: е-нотаріат, е-майно, е-містобудування, е-школа, е-соцзахист, е-міграція, е-лікарня, е-дозвіл тощо.

Передісторія:

16 лютого Верховна Рада прирівняла електронні водійські права до паперових.

15 квітня 2020 року Кабінет міністрів схвалив постанову про електронні паспорти у застосунку Дія, зробивши паспорти у смартфоні цифровими аналогами паперових документів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: