Мінцифра працює над стратегією розвитку ринку віртуальних активів

Четвер, 28 січня 2021, 15:52
 

Міністерство цифрової трансформації створює спільну з експертами робочу групу, що розроблятиме стратегію розвитку сфери віртуальних активів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"До неї (групи - ЕП) залучаємо широке коло з підприємців української криптоіндустрії та представників влади. Методологічно проєкт модеруватиме експерт зі стратегічного планування Валерій Пекар", - зазначають у міністерстві.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков називає створення групи "конструктивною взаємодією держави та ринку": 

Реклама:

"Переконаний, що такий формат співпраці дозволить дослідити ефективні сценарії розвитку сфери віртуальних активів та посилити конкурентні переваги вітчизняного ринку віртуальних активів на міжнародній арені".

Також у Мінцифри повідомляють, що дослідження ринку відбудеться за методологією форсайту (foresight), що зосереджується на інтересах членів екосистеми віртуальних активів в Україні.

"У ході дослідження визначимо основні тренди, які формують майбутнє ринку віртуальних активів, та характер їхнього впливу, - підсумовують у відомстві. Результатом форсайту стане спільна стратегія розвитку ринку віртуальних активів в Україні".

Читайте також: Квартиру за токени: Україна за крок від легалізації криптовалют і віртуальних активів

Нагадаємо:

У січні Міністерство цифрової трансформації України та Stellar Development Foundation підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, в рамках якого працюватимуть над розробкою стратегії розвитку ринку віртуальних активів в Україні. 

2 грудня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроєкт 3637 "Про віртуальні активи", що має легалізувати ринок цифрових валют в Україні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: