ЄС виділить компаніям майже 3 мільярди євро на розробку батарей для електрокарів

Середа, 27 січня 2021, 10:31
 

Євросоюз вирішив надати фінансову підтримку у 2,9 млрд євро низці компаній, зокрема Tesla та BMW, на розвиток проєктів батарей для електромобілів.

Про це повідомляє Bloomberg.

У ЄС сподіваються, що такий обсяг інвестицій спричинить активізацію з боку приватного сектору та врешті-решт принесе проєктам близько 12 млрд євро фінансування.

Допомогу отримають 42 компанії, серед яких нещодавно утворена Stellantis, Tesla та BMW.

Реклама:

Таким чином у ЄС прямують до виконання пунктів Європейської зеленої угоди, за якою країни хочуть досягти кліматичної нейтральності до 2050 року. Водночас, ЄС хоче зменшити залежність ринку від батарей азіатського виробництва.

За оцінками Єврокомісії, європейських ринок акумуляторів сягне 250 мільярдів євро до 2025 року, що задовольнить потреби автоіндустрії.

Проєкти, що фінансуються, хочуть завершити до 2028 року, а значна частка фінансуватиметься коштом Фінляндії, Іспанії, Франції та Польщі.

В рамках Зеленої угоди, ЄС хоче покращити свою мету зменшення викидів до 2030 року до щонайменше 55% порівняно з рівнями 1990 року. Наразі метою визначено зниження на 40%. 

Раніше засновник Tesla також заявляв про амбітні плани побудувати найбільшу у світі фабрику з виробництва батарей у світі неподалік Берліну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: