Держгеонадр очікує 10 мільярдів доларів інвестицій у корисні копалини

Вівторок, 26 січня 2021, 17:04
 

Держгеонадр та UkraineInvest очікують близько 10 мільярдів доларів інвестицій, спрямованих на розробку ділянок зі стратегічними корисними копалинами.

Про це голова Держгеонадр Роман Опімах та виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач розповіли під час презентації інвестиційного потенціалу України та прес-конференції "Мінерали майбутнього", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Усього було представлено 30 інвестоб’єктів. Держгеонадр планує залучати інвесторів до розробки корисних копалин завдяки прозорим аукціонам. UkraineInvest включить ці лоти в UkraineInvest Guide і надасть необхідну підтримку до залучення інвесторів.

"Комплексна їхня розробка, за нашими оцінками, дасть змогу залучити в Україну понад 10 млрд дол інвестицій", - констатував Опімах на презентації.

Реклама:

Одна з груп, що потрапить на аукціон - ділянки з покладами літію. В Україні розташований один із найбільших в Європі об'єктів із розвіданими запасами і прогнозними ресурсами цього матеріалу.

На аукціон виставлятимуть титанові лоти, за планами - 7 ділянок з покладами. Україна входить до десятки провідних країн світу за обсягом розвіданих запасів руд титану і забезпечує понад 6% їхнього світового видобутку. 

Також будуть лоти з кольоровими металами: нікель, кобальт, хром, мідь, молібден. На аукціони виставлятимуть і об'єкти рідкоземельних і рідкісних металів - тантал, ніобій, берилій, цирконій, скандій. 

Також на аукціон потраплять три ділянки з золоторудними покладами та ділянки з видобутку вуглеводнів

Опімах уточнив, що реалізація проектів із видобутку корисних копалин здійснюватиметься протягом щонайменше п'яти років, оскільки це довготривалі проекти: "Це капіталомісткі проекти з тривалими термінами реалізації".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: