Німеччина призупинила дозвіл на добудову "Північного потоку-2"

Вівторок, 19 січня 2021, 10:10
 

Німецькі природоохоронні організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) і Німецький союз охорони природи та біорізноманіття (NABU) опротестували видачу дозволу на будівництво газопроводу "Північний потік - 2". 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

У понеділок, 18 січня, Федеральне агентство з морського судноплавства і гідрографії в Гамбурзі підтвердило агентствам dpa і Reuters отримання апеляції екологів. У зв'язку з цим дія дозволу на ведення робіт в німецьких територіальних водах тимчасово призупинена. Тепер федеральне відомство має оцінити заперечення екологів.

Відомство 15 січня продовжило дозвіл на подальше будівництво "Північного потоку - 2" в німецьких водах до кінця травня. У відповідь екологи заявили про намір опротестувати рішення влади.

Реклама:

Як повідомлялося напередодні, США поінформували Німеччину та інших європейських партнерів про свої плани ввести санкції щодо російського трубоукладача "Фортуна" та його власника, російської компанії KVT-RUS.

"Газпром" вирішив добудовувати газопровід "Північний потік-2" власними силами, після того, як через накладені США санкції його швейцарський підрядник зупинив роботу. На сьогодні з приблизно 2460 км газопроводу укладено понад 2300 км (тобто 94%).

З 15 січня будівництво магістралі мало поновитися у водах виключної економічної зони Данії. Минулого тижня "Фортуна" вийшла з німецького порту Вісмар, але через день шляху зупинилася на рейді порту Росток.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: