"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У водах Данії в січні розпочнуть роботи з будівництва "Північного потоку-2"

Четвер, 24 грудня 2020, 09:50
 

У січні наступного року в територіальних водах Данії розпочнуться роботи з укладання труб для російського газопроводу "Північний потік-2".

Цю інформацію підтвердила Данська адміністрація з судноплавства, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Регулятор повідомив, що судно "Fortuna" виконає роботи із укладання труб і йому допоможуть будівельні судна "Baltic Explorer" та "Murman" разом з іншими допоміжними кораблями.

В даний час "Fortuna" прокладає труби на мілководді німецької зони трубопроводу після відновлення робіт цього місяця.

Реклама:

Консорціум, очолюваний російським газовим гігантом "Газпромом", ще не проклав понад 100 км трубопроводу, хоча понад 90% проєкту завершено.

Швейцарсько-голландська компанія Allseas припинила прокладку труб у грудні 2019 року після загрози санкцій з боку Вашингтона, залишивши Росію використовувати власні ресурси для будівництва газопроводу.

Західними партнерами "Газпрому" у проєкті, який, за оцінками, буде коштувати 9,5 млрд євро, є німецькі "Uniper" та Wintershall Dea BASF, англо-голландська нафтова компанія Shell, австрійська OMV та французька енергетична компанія "Engie".

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати закликають європейських союзників і приватні компанії припинити роботи з побудови газопроводу "Північний потік-2", і готують більш широкі санкції щодо російського проєкту в найближчі тижні.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: