В ЄС заявили про перемогу в арбітражі з Україною щодо експорту лісу-кругляку

Неділя, 13 грудня 2020, 14:48
 

Україна повинна незабаром відмінити прийняту у 2015 році заборону на експорт необробленої деревини.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Остаточне рішення комісії з врегулювання суперечок, створеної відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, виявило, що українська заборона на вивезення всієї необробленої деревини несумісна з Угодою про асоціацію. Отже, очікується, що Україна якнайшвидше припинить експортну заборону. Це рішення завершує перший в історії торговельний суперечку ЄС за двосторонньою угодою",- говориться у заяві. 

В Єврокомісії уточнюють - ЄС підтримує Україну різними проєктами, включаючи підтримку охорони навколишнього середовища, а також державного управління та сталого управління лісами. Втім, як зазначається, рішення арбітражу встановило, що українська заборона на експорт, "не відповідає жодній із цих законних цілей".

Реклама:

Нагадаємо, напередодні було оприлюднено рішення арбітраж з ЄС щодо лісу-кругляка. Зокрема, було визнано ,що Україна має право обмежувати експорт лісу за певних обставин, але разом з тим має відкоригувати свою заборону від 2015 року.

Як прокоментував рішення торговий представник України Тарас Качка, якби в 2015 році автори закону "надто активно писали про преференції національним виробникам, а не про захист лісу", українська сторона змогла б до кінця відстояти правомірність заборони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: