Польща знайшла коронавірус у працівників норкових ферм

П'ятниця, 20 листопада 2020, 14:50
 

Польща виявила 18 випадків коронавірусу серед робітників норкових ферм, але поки що не підтверджує, що люди могли заразитись від тварин.

Про це повідомляє агентство Reuters, пише "Європейська правда".

Польща є великим виробником норкового хутра. Вона розпочала перевіряти на коронавірус норок та працівників ферм на початку цього місяця після того, як мутований штам вірусу був виявлений у норок на фермах в Данії.

Хоча влада ще не отримали результатів тестувань серед тварин, випадки COVID-19 були підтверджені серед людей, пов'язаних з фермами.

Реклама:

За даними Головної санітарної інспекції Польщі, серед працівників ферм було виявлено 18 випадків зараження, не пов'язаних один з одним.

"Зараз немає ніяких підстав робити висновок про те, що норки були джерелом інфекції в цих 18 випадках", - йдеться в електронному листі на адресу Reuters.

Раніше цього місяця ветеринарне управління заявило, що вони замовили тести на 18 фермах в чотирьох адміністративних районах країни. 

Галузеві групи категорично виступали проти тестів, побоюючись, що вони можуть призвести до загальнонаціонального вибракування.

Польща є одним з провідних виробників норкового хутра в світі. У країні налічується 354 ферми, на яких вирощують близько 6 мільйонів норок.

Нагадаємо, раніше у міністерстві охорони здоров’я Данії заявили, що мутований штам коронавірусу, який виявили у норок на хутрових фермах, "найбільш імовірно" вже зник.

Заява пролунала після того, як уряд Данії зіткнувся з найбільшою кризою під час пандемії, коли наказав знищити усіх норок на фермах - більше 15 мільйонів, хоча юридичного підґрунтя для цього не було.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: