"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Air France-KLM готова надати літаки для транспортування вакцини від COVID-19

Четвер, 19 листопада 2020, 16:20
 

Група авіакомпаній Air France-KLM заявила про готовність взяти участь у транспортуванні вакцини від коронавірусної хвороби.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Група Air France-KLM готова забезпечити транспортування літаком вакцин проти COVID-19, коли вони надійдуть на ринок, заявила головний виконавчий директор Air France Анн Рігайль. Air France і KLM "мають реальний досвід у транспортуванні фармацевтичної продукції", особливо при низьких температурах, пояснила вона.

Група буде готова, коли прийде час доставити вакцину якомога швидше.

Реклама:

"За оцінками, протягом явно обмеженого часу треба буде доставити близько 15 мільярдів доз, і в світі (всі компанії разом узяті – ред.) є 8000 вантажних літаків", - сказала вона.

Група працює над "різними сценаріями", чекаючи, коли буде готова вакцина. Air France і KLM оснащені обладнанням для перевезення "фармацевтичних продуктів і вакцин в найскладніших умовах, включаючи мінус 80 градусів", зазначила Рігайль.

Обидві авіакомпанії мають парк з більш ніж 150 широкофюзеляжних літаків зі значною вантажопідйомністю в трюмі і 6 повнорозмірних вантажних літаків.

Оголошення про ефективність понад 94% вакцини, розробленої лабораторіями Pfizer і BioNTech, з одного боку, і Moderna - з іншого, викликало нову хвилю оптимізму в світі. Основною проблемою при транспортуванні вакцин є контроль температури - вакцина від COVID-19 може вимагати транспортування при температурі -80 градусів.

Вантажний літак авіакомпанії Air France може перевозити більше мільйона доз за один рейс, а далекомагістральний пасажирський літак може перевозити понад 400 000 доз у своїх трюмах.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: