"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Затримки із митним оформленням вантажів продовжуються – ЄБА

Середа, 7 жовтня 2020, 14:45
 

Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації повідомляють, що митне оформлення вантажів з початку вересня відбувається з постійними затримками, пов’язані з контролем митної вартості товарів. 

Про це йдеться у заяві Асоціації.

Так, за інформацією від компаній-членів Асоціації, рішення митних органів часто оскаржують саме через неправомірну вимогу підвищення митної вартості товарів.

"Судова практика щодо митної вартості є усталеною і обов’язковою для митних органів. 

Реклама:

Тож справи, де митний орган неправомірно витребує додаткові документи є завідомо програшними. В результаті, митні органи витрачають зусилля на розгляд справ, які є для митниці неперспективними, розпорошуючи ресурси державного бюджету та свої зусилля. 

Звітування про збільшення надходжень до бюджету від Держмитслужби, у багатьох випадках, матиме логічне продовження у вигляді відшкодування з державного бюджету за рішенням суду", - йдеться у заяві.

Європейська Бізнес Асоціація звернулась до уряду та депутатів з проханням довести до логічного завершення розгляд проблеми визнання митної вартості, який розпочався близько місяця тому комітетом ВРУ. 

Нагадуємо:

Раніше в.о голови Держмитслужби Андрій Павловський заявляв, що затримка вантажів при проходженні митних пунктів часто зумовлена не ручним втручанням працівників митниці, а роботою автоматизованої системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!