"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рожкова про Раду НБУ: Це такий собі "троянський кінь" всередині Нацбанку

Четвер, 15 жовтня 2020, 15:35
 

Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що зараз питання порядку денного Ради НБУ та дати засідань тримаються в таємниці, тим самим створюється невизначеність - за її словами, Рада НБУ - це такий собі "троянський кінь" всередині Нацбанку.

Про це вона сказала в інтерв'ю liga.net.

"Я б не ототожнювала позицію окремих членів Ради НБУ і голови. Тиск з боку глави Ради Богдана Данилишина триває вже не перший рік. У цьому сенсі зрозуміло, з ким у нього "one voice policy": з тими, хто говорить про залежність НБУ від МВФ, закликає включати друкарський верстат, помиритися з олігархами та інше. Нас це не дивує", - зазначила Рожкова.

Водночас на питання, чи відомо їй, які питання будуть розглядати на засіданні Ради НБУ 16 жовтня, Рожкова відповіла, що ні.

Реклама:

"Якщо раніше ми завжди знали, коли будуть проходити засідання, розуміли порядок денний, то зараз все відбувається в таємниці.

Я вважаю, що це не відповідає принципам корпоративного управління і вже точно не йде на користь нашій економіці - ми створюємо невизначеність там, де її немає і не повинно бути. Виходить, Рада НБУ - це такий собі "троянський кінь" всередині Нацбанку", - додала вона.

Нагадаємо:

Рада Національного банку 5 жовтня оголосила догану та недовіру першим заступникам голови НБУ Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу, які раніше працювали у команді ексголови регулятора - Якова Смолія, звільненого у серпні.

Рожковій та Сологубові висловили недовіру через їх публічні виступи, заявив член Ради Національного банку Василь Горбаль.

У Міжнародному валютному фонді заявили, що забезпечення відповідальності правління НБУ має відбуватись згідно із засадами управління Нацбанком.

Посольство США в Україні поділяє стурбованість МВФ з приводу нещодавнього голосування Ради НБУ за догану заступникам голови НБУ Рожковій та Сологубу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!