"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Віцеспікер не виключає відставки міністрів економіки та фінансів

Середа, 2 вересня 2020, 09:25
 

Перший заступник голови Верховної Ради та представник президента у парламенті Руслан Стефанчук заявив, що міністрів економіки та фінансів невдовзі можуть відправити у відставку.

Джерело: Стефанчук в ефірі "Україна 24".

Пряма мова: "Я думаю, що така ситуація назріває (кадрові зміни в уряді – УП).  Економічний блок у нас представлений міністром економіки та фінансів. Я думаю, що в першу чергу мова йде саме про цих осіб".

Деталі: Йдеться про очільника Мінфіну Сергія Марченка та міністра економіки Ігоря Петрашка. 

Реклама:

За словами Стефанчука, відповідні висновки будуть зроблені після 15 вересня. Тоді уряд має запропонувати парламенту бюджетну резолюцію на наступний рік (постанова із окресленими напрямами бюджетної політики – УП).

"Я думаю, що все буде залежати від одного: наскільки ефективна і якісна робота буде проведена над проектом державного бюджету України та наскільки парламенту буде запропоновані нові підходи щодо подолання наслідків, спричинених COVID-19", – заявив Стефанчук.

Нагадаємо: 

Напередодні голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що у монобільшості є запитання до роботи економічного блоку Кабміну.

30 серпня глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що не виключає, що у найближчій перспективі відбудуться кадрові ротації в економічному блоці Кабміну.

Ігоря Петрашка парламент призначив на посаду міністра економіки у березні цього року. Наприкінці того ж місяця Верховна Рада погодила кандидатуру Сергія Марченка на посаду міністра фінансів.

Ольга Гетьманець, УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: