Російські хакери вкрали документи ексміністра торгівлі перед виборами у Британії - ЗМІ

Вівторок, 4 серпня 2020, 10:50
 

Секретні документи, які стосуються торгівлі між США і Великою Британією, витік яких стався напередодні британських виборів у 2019 році, були вкрадені російськими хакерами з електронної пошти колишнього міністра торгівлі Ліама Фокса.

Про це пише агентство Reuters з посиланням на джерела, повідомляє "Європейська правда".

Джерела повідомили, що хакери отримували доступ до аккаунту кілька разів в період з 12 липня по 21 жовтня минулого року.

В даний час проводиться розслідування, яку російську групу або організацію вважають відповідальними, не повідомляється, але хакерська атака мала ознаки операції, підтримуваної державою.

Реклама:

Серед вкраденої інформації було шість траншів документів, що детально описують британські торгові переговори з США.

Джерела повідомили, що поштовий акаунт був зламаний за допомогою так званого "фішингового" повідомлення, через яке хакери отримали пароль і дані для входу в систему.

Джерела стверджують, що неясно, чи були хакери, які викрали торгові документи, тими ж людьми, які пізніше злили їх в Інтернеті.

Міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб підтвердив інформацію про втручання минулого місяця, заявивши, що "російські актори" прагнули втрутитися у вибори "за допомогою онлайн-розповсюдження незаконно отриманих урядових документів".

Точно невідомо, які облікові записи Фокса були зламані і коли це вперше сталося. Не ясно, чи був Фокс, який все ще є членом парламенту, міністром у той час.

Представниця британського уряду сказала: "Ведеться кримінальне розслідування з приводу того, як були отримані документи, і було б недоречно коментувати далі".

Вона додала, що уряд має у своєму розпорядженні "дуже надійними системами для захисту ІТ-систем посадових осіб і персоналу".

Минулого тижня британський парламентський комітет з розвідки і безпеки оприлюднив звіт, в якому йшлося що уряд не намагався розслідувати можливе втручання Росії в проведення референдуму по Brexit. Також у ньому йдеться, що Британія "сильно недооцінила" російську загрозу.

Читайте також Кого атакує РФ: що показав "російський" звіт британської розвідки

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: