"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Держдепі США занепокоєні намірами Китая придбати "Мотор Січ"

Неділя, 30 серпня 2020, 11:50
 

Держсекретар США Майк Помпео провів телефонну бесіду з президентом Володимиром Зеленським в якій висловив занепокоєні намірами Китая придбати "Мотор Січ".
Джерело
: повідомлення Держдепу

Деталі: держсекретар Помпео заявив президенту України Володимиру Зеленському про стурбованість Сполучених Штатів інвестиціями Китаю в український промисловий сектор, зокрема, намірами придбати підприємство"Мотор Січ".

Дослівно: "Держсекретар Помпео підняв питання про побоювання США з приводу згубних інвестицій КНР в Україну, включаючи зусилля Пекіна з придбання виробника двигунів"Мотор Січ".

Читайте також: Дракон зачаївся. Чому продаж "Мотор Січі" підриває національну безпеку України

Реклама:

Нагадаємо:
Запорізький завод бізнесмена В'ячеслава Богуслаєва "Мотор Січ" – один із провідних світових виробників двигунів для авіаційної промисловості.

25 серпня директор зі зв'язків з громадськістю ВАТ "Мотор Січ" Анатолій Малиш повідомив, що китайські Skyrizon і Xinwei Group вже подали на узгодження в Антимонопольний комітет України угоду з купівлі понад 50% акцій "Мотор Січі".

Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв допускає можливість потрапляння "Укрборонпрому" під санкції СШАчерез операції з купівлі "Мотор Січі" спільно з китайськими компаніями Skyrizon і Xinwei.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!