Податкова міліція викрила масове підпільне виробництво тестів на коронавірус

Четвер, 27 серпня 2020, 16:58
 

Працівники податкової міліції ГУ ДФС у Харківській області виявили незаконне виробництва наборів для відбору і транспортування біологічного матеріалу для тестування на наявність коронавірусу.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Під час досудового розслідування встановлено, що групою харків’ян, з метою особистої наживи, в 2020 році налагоджено підпільне виробництво наборів для відбору біологічного матеріалу для тестування на наявність COVID-19, які, в подальшому, через підставних фізичних осіб- підприємців поставлялися до лікарських установ.

Вказана група осіб, з метою приховування злочинної діяльності та введення покупців в оману, в супровідних документах на продукцію зазначали інші (легальні) місця її виготовлення", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що виробництво наборів проводилось з грубим порушенням правил та норм їх виготовлення.

Під час обшуку виявили та вилучили 200 тисяч одиниць готових наборів для тестування а також сировину для виробництва біля 400 тисяч засобів для тестування на суму близько 12 мільйонів гривень.

"Слідство триває. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до організації незаконного бізнесу", - додали в ДФС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: