Україна та Німеччина започаткували енергетичне партнерство

Четвер, 27 серпня 2020, 11:58

Виконувачка обов'язків міністра енергетики України Ольга Буславець і міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр домовились про започаткування енергетичного партнерства між двома країнами. 

Відповідну міжурядову заяву вони підписали у середу, 26 серпня, під час візиту Буславець до Берліна, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Міністерства економіки.

Зокрема, країни домовились посилити співпрацю із інтеграції енергетичних ринків України до ЕNTSO-E, підвищення рівня енергетичної безпеки, декарбонізації економіки, обміну інноваціями у енергетичних технологіях та реалізації спільних проєктів у сферах розвитку "зеленої" енергетики, цифровізації енергетичної інфраструктури та створення сучасної енергетичної системи.

Буславець прокоментувала, що "підписання спільної заяви є початком нового рівня діалогу між Україною та Німеччиною у сфері енергетики". 

Реклама:

"Впевнена, що це стане імпульсом для реалізації нових стратегічно важливих проєктів з реформування вугільної галузі та трансформації вугільних регіонів, розвитку відновлюваної енергетики, зокрема, водневої, та її інтеграції в мережу, підвищення використання технологій енергоефективності у всіх секторах економіки", - наголосила вона.

Київ та Берлін мають намір сприяти енергетичній трансформації, здійснювати обмін напрацюваннями урядової політики у сфері енергетики, покращувати умови для інвестицій приватного сектору в сталу енергетику.

Нагадаємо, у липні ЄС визначив Україну своїм пріоритетним партнером у реалізації Європейської водневої стратегії та постачанні новітнього енергетичного ресурсу на європейський ринок. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!