Голова Мінекономіки заперечує необхідність перегляду макропрогнозу

Вівторок, 7 липня 2020, 15:10
 

Голова Мінекономіки Ігор Петрашко заперечує необхідність перегляду макроекономічного прогнозу, незважаючи на те, що інфляція та деякі інші очікувані показники не відповідають поточній ситуації.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Макропрогноз закладається під бюджет. Будемо починати працювати над бюджетом на наступний рік - почнемо думати над оновленням макропрогнозу", - зазначив міністр.

За його словами, нинішня турбулентність економічної ситуації в Україні і по всьому світу не дозволяє будувати точні прогнози.

Реклама:

"Залишається невизначеність щодо відкриття ринків, кордонів, а також щодо другої хвилі захворюваності COVID-19. До того ж зміни макропрогнозу зажадають змін до бюджету", - пояснив він.

Петрашко також підкреслив, що з приводу прогнозованого падіння ВВП на 5% в цьому році очікування не погіршилися.

"Приблизно 5% (ВВП - ред.). Хоча у мене є більш оптимістичні очікування при певних рішеннях. Ми набагато краще вийшли з карантину, ніж ми думали. Є істотне оновлення певних напрямків", - підкреслив міністр.

Нагадуємо:

Кабмін прогнозує, що у зв'язку із негативним впливом пандемії коронавірусу ВВП України у 2020 році може впасти на 4-8% порівняно з 2019 роком.

Мінекономіки очікує відновлення росту економіки України у жовтні - грудні 2020 року.

Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз падіння ВВП України в 2020 році до 8,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: