"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Цілком реалістично": у Мінфіні відреагували на урядовий макропрогноз

Середа, 29 липня 2020, 16:03

Затверджений урядом макропрогноз на 2021-2022 рр. Міністерство фінансів вважає реалістичним.

Про це повідомив глава Мінфіну Сергій Марченко у коментарі для "Інтерфакс-Україна".

"Оновлений макропрогноз на 2021 рік цілком реалістичний. Він враховує останні тенденції розвитку економіки, реалії, що склалися на світових ринках унаслідок пандемії COVID-19, і актуальні оцінки перспектив відновлення світової економіки", - прокоментував він.

Документ також передбачає збільшення реальних зарплат на 12,1% завдяки підвищенню продуктивності праці при збереженні відносної цінової стабільності.

Реклама:

"Наразі на основі оновленого макропрогнозу на 2021 рік ми готуємо лист головним розпорядникам для підготовки бюджетних запитів. Далі на нас чекає їхня обробка та узгоджувальні наради. І на початку вересня, як і прописано в Бюджетному кодексі, подамо на розгляд Кабміну проект держбюджету на 2021 рік", - наголосив Марченко.

"Скажімо, за бюджетом цього року: з травня у нас 100-відсоткове виконання бюджетного розпису за доходами, перевиконання в червні. І ось вже кінець липня - ми також очікуємо перевиконання доходів загального фонду держбюджету більше ніж на 4 млрд грн", - додав глава Мінфіну.

За його словами, оскільки в четвертому кварталі цього року уряд очікує поступового відновлення економіки та пожвавлення економічної динаміки у 2021 році, проект держбюджету на 2021 рік повинен мати стимулювальний характер для економіки країни.

Нагадуємо:

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства прогнозує зростання ВВП в 2021 році на 4,6% при інфляції 7,3%.

Мінекономіки побудувало макропрогноз із врахуванням середньорічного курс гривні 29,1 за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: