Україна має залишатися транзитером газу і за наявності "Північного потоку-2" - Берлін

Понеділок, 27 липня 2020, 15:49

Німеччина продовжує вважати проєкт газопроводу Nord Stream 2 економічним і виправданим, але підкреслює при цьому необхідність збереження транзитної ролі України.

Про це заявила в понеділок на брифінгу в Берліні представниця федерального уряду Ульріке Деммер, повідомляє Укрінформ.

"Для федерального уряду центральним питанням є те, щоб Україна залишалася країною-транзитером газу і за наявності Nord Stream 2", - сказала Деммер.

Вона нагадала, що підписанням транзитної угоди Росія та Україна створили умови та важливий сигнал гарантування безпеки європейського енергетичного забезпечення.

Реклама:

Що стосується ставлення уряду до проєкту Nord Stream 2, за словами Деммер, воно не змінилося: як і раніше в Берліні вважають його принципово "економічним, але в якому присутній політичний вимір". Німецька сторона відкидає односторонні екстериторіальні санкції, введені США і спрямовані проти німецьких і європейських компаній.

Також речниця зазначила, що уряду відомо про переговори американських представників з німецькими компаніями стосовно недопущення їх участі у завершенні проєкту. Німецький уряд, у свою чергу, також перебуває з цими компаніями в контакті, але про зміст цих контактів Деммер говорити відмовилася.

Представник МЗС ФРН Крістофер Бургер повідомив, що Берлін "використовує всі доступні дипломатичні канали", щоб обговорити ситуацію з американськими колегами, зокрема, з законодавцями.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: