"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США погрожують німецьким підрядникам "Північного потоку-2" – Die Welt

Неділя, 26 липня 2020, 11:48
 

Американська влада посилила тиск на європейських підрядників "Північного потоку-2", з деякими компаніями вже провели відеоконференції, в ході яких "ясно дали зрозуміти, що хочуть перешкодити завершенню проекту".

Джерело: Die Welt з посиланням на власні джерела

Деталі: за даними видання, США почали проводити конференції з відеозв'язку з представниками європейських фірм-підрядників "Північного потоку-2", в ході яких роз'яснюють негативні наслідки участі в будівництві.

Таких онлайн-зустрічей пройшло вже як мінімум дві, в ході яких з боку США брали участь в цілому 12 чиновників з трьох міністерств: Держдепартаменту, Мінфіну і Міненерго.

Реклама:

Як повідомили виданню джерела, ознайомлені з процесом переговорів, США "дуже ясно дали зрозуміти, що хочуть перешкодити завершенню будівництва трубопроводу". При цьому погрози з боку Вашингтона джерела die Welt назвали "дуже і дуже серйозними".

Європейським компаніям та їх банкам у разі участі в будівництві загрожує заборона на доступ до ринку США, а також обмеження на в'їзд в країну для працівників цих фірм.

Німецький державний департамент підтвердив виданню, що Федеральне міністерство закордонних справ знає, що американська сторона веде переговори з німецькими компаніями.

Нагадуємо:

Влада Данії заборонила будь-які будівельні роботи в районі острова Борнгольм через нерест тріски, тому будівництво російського газогону "Північний потік-2" зможуть відновити не раніше вересня.

Раніше ЄС висловив стурбованість намірами США розширити санкції щодо компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також Санкції вищого рівня: чи зупинить новий блок США добудову Nord Stream-2.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!