"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Brexit: в ЄС вважають малоймовірним укладення угоди з Британією

Четвер, 23 липня 2020, 19:02
 

Головний перемовник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє має сумніви, що з Британією вдасться домовитися про нову торгівельну угоду, оскільки остання не бажає йти на поступки щодо двох ключових питань.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Euronews, про це він заявив ЗМІ у четвер.

"Відмовляючись погодитися на умови в частині відкритої і чесної конкуренції та збалансованої угоди щодо риболовлі, Британія, на цей час, робить укладення торговельної угоди малоймовірним", - зазначив Мішель Барньє.

За його словами, доки позиція Лондона щодо цих ключових питань залишається незмінною, є реальний ризик того, що перемовини виявляться безплідними і до кінця 2020 року не буде укладено жодної угоди.

Реклама:

Раніше головний перемовник Британії Девід Фрост сказав, що країна має розглядати можливість, що угоди до кінця року не буде досягнуто, хоча команда перемовників і далі намагатиметься добитися результату.

Перші особисті зустрічі перемовників з початку пандемії коронавірусу відновилися наприкінці червня.

Британія не бажає продовжувати "перехідний період" перед її остаточним виходом з ЄС, що має завершитися з 1 січня 2021 року, а кінцевим терміном для укладення нової торговельної угоди визначила вересень.

Читайте також: Все або нічого: чим завершаться торговельні переговори ЄС та Британії.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: