США мають намір заборонити китайським авіакомпаніям польоти до країни 

Середа, 3 червня 2020, 18:54
 

Президент США Дональд Трамп у середу підписав указ про припинення з 16 червня польотів китайських пасажирських авіакомпаній до США і з країни.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таке рішення Трамп назвав відповіддю на дії китайської влади, що не дають можливості американським авіаперевізникам відновити польоти до КНР у повному обсязі.

У повідомленні, поширеному міністерством транспорту США в середу, йдеться, що заборона набуває чинності 16 червня, проте Трамп може прискорити її введення, якщо вважатиме за потрібне.

Реклама:

Американські авіакомпанії були змушені скоротити польоти до Китаю раніше цього року на тлі поширення коронавірусної інфекції COVID-19, і Пекін досі не дозволив їм повернутися до колишнього режиму роботи, хоча вони були готові зробити це з 1 червня.

"Небажання китайської влади схвалити запит авіакомпаній США є порушенням нашої угоди про повітряний транспорт", - ідеться в повідомленні американського Мінтрансу.

Раніше Мінтранс звинуватило Китай у незаконному блокуванні спроб компаній США відновити польоти до КНР у режимі, що діяв до пандемії. На думку відомства, Пекін порушив двосторонню угоду, дозволивши своїм авіакомпаніям продовжувати польоти між двома країнами, не відповідаючи при цьому на запити Delta Air Lines (SPB: DAL) Inc. і United Airlines Holdings (SPB: UAL) Inc., що готувалися збільшити обсяги авіаперевезень.

Наразі чотири китайські авіакомпанії здійснюють перельоти між США та Китаєм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: