З доходів за ОВДП більше не стягуватимуть військовий збір

Середа, 3 червня 2020, 16:24
 

З 23 травня 2020 року,  у зв'язку із змінами до законодавства, з купонного доходу і інвестиційного доходу за ОВДП більше не стягується військовий збір у розмірі 1,5%.

Відповідні зміни містить закон №466-IХ "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві", ухвалений Радою ще в січні.

"Це великий крок вперед для популяризації держоблігацій серед населення. Потрібно максимально спрощувати людям доступ на ринок і широко інформувати про це, щоб покупка ОВДП стала такою ж звичною і зрозумілою справою, як відкриття депозиту.

Адже з точки зору надійності виграють якраз облігації, і за прибутковістю вони привабливі. Наступним і вже близьким кроком з просування цього інструменту "в народ" стане можливість для фізособ відкривати рахунок в цінних паперах віддалено і купувати/продавати облігації, не виходячи з дому", - заявила керівник відділу брокерського обслуговування клієнтів групи ICU Євгенія Грищенко.

Реклама:

Зміни у законодавстві не вимагають від тримачів цінних паперів жодних додаткових дій, стягнення військового збору припиниться автоматично для всіх купонних виплат та погашень після 23 травня 2020 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: