Лідери ЄС вирішили продовжити економічні санкції проти Росії

П'ятниця, 19 червня 2020, 15:58
 

Лідери ЄС прийняли рішення продовжити економічні санкції проти Росії ще на пів року.

Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель після саміту ЄС, який відбувся у форматі відеоконференції, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми разом з Європейською радою вирішили, що санкції будуть продовжені ще на шість місяців" - сказала вона.

За словами канцлерки, прогрес у виконанні Мінських угод Росією виявився недостатнім для скасування чи пом’якшення санкцій.

Реклама:

Президент Європейської ради Шарль Мішель також заявив після саміту про продовження санкцій.

"Ми мали нагоду вислухати Ангелу Меркель щодо останнього розвитку із імплементацією Мінських угод і це означає, що зараз Рада може перейти до продовження санкцій" - сказав він.

Глава МЗС Дмитро Кулеба привітав продовження санкцій, зазначивши, що вони допомагають стримувати агресію Росії".

"Я вітаю сьогоднішнє політичне рішення лідерів ЄС продовжити економічні санкції проти Росії ще на 6 місяців. З 2014 року санкційна політика ЄС допомагає стримувати російську агресію проти України. Санкції посилають чіткий сигнал: Росія повинна повністю виконувати Мінські домовленості" - написав він у Twitter.

Остаточно затвердить продовження санкцій Рада ЄС.

ЄС вдарив по енергетичному, фінансовому та збройовому секторам Росії після того, як Москва анексувала Крим в України в 2014 році і підтримала бойовиків на сході України.

Як повідомлялося, Рада ЄС у четвер продовжила на рік санкції проти Росії, запроваджені у зв'язку з незаконною анексією Криму.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: