"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк провів першу своп-трансакцію з ЄБРР на 30 мільйонів доларів

Середа, 17 червня 2020, 12:05
 

Нацбанк провів першу трансакцію на 30 млн доларів у рамках валютного свопу з ЄБРР на 500 мільйонів доларів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ у Facebook.

Зазначається, що у рамках першої трансакції Нацбанк надав ЄБРР 798 млн грн та отримав від нього 30 млн доларів строком на 1 місяць з можливістю пролонгації.

"Своп з ЄБРР - це черговий крок, який ми робимо для пожвавлення кредитування і підтримки бізнесу. Валюта від ЄБРР поповнила наші міжнародні резерви, а ЄББР отримав від нас гривневий еквівалент цієї суми, щоб спрямувати його на фінансування українського бізнесу, який зазнав втрат під час коронакризи.

Реклама:

Цей ресурс можна буде використати як для підтримки ліквідності, поповнення оборотних коштів, так і торгового фінансування підприємств", - пояснив заступник голови НБУ Олег Чурій.

Валютний своп (currency swap) – валютна операція за договором, умови якого передбачають купівлю (продаж, обмін) іноземної валюти зі зворотним її продажем (купівлею, обміном) на певну дату в майбутньому з фіксацією умов цих операцій (курсів, обсягів, дат валютування тощо) під час укладення договору. Виконання цієї операції здійснюється на другий робочий день після дня укладення договору.

Нагадаємо

У травні НБУ та ЄБРР підписали договір про валютний своп на 500 млн доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: