"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАЗК пошукає конфлікт інтересів у в.о. міністра енергетики Буславець

Четвер, 28 травня 2020, 17:13
 

Національне агентство із запобігання корупції після заяви нардепа від "Слуги народу" Гео Лероса розпочато моніторинг за дотриманням в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольгою Буславець законодавства з питань запобігання конфлікту інтересів.

Джерело: пресслужба НАЗК, Facebook-сторінка Гео Лероса

Дослівно НАЗК: "Депутат стверджує, що у високопосадовиці виник конфлікт інтересу під час надання окремого доручення Директорату розвитку ядерної енергетики та атомної промисловості Міністерства та ДП "НАЕК "Енергоатом".

Працівники НАЗК прийняли в депутата заяву та відповідні матеріали. На підставі заяви розпочато моніторинг за дотриманням Ольгою Буславець законодавства з питань запобігання конфлікту інтересів".

Реклама:

Деталі: Перед цим Лерос на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Буславец повинна бути внесена до реєстру корупціонерів за порушення антикорупційного законодавства.

Пряма мова Лероса: "Міністр діяла в стані реального конфлікту інтересів, коли 8 травня безпосередньо дала "окреме доручення" підрозділу Енергоатому, для того, щоб зберегти виведене раніше підрозділ ("Енергоатом-Трейдинг" - ред.), в якому працює її син (Станіслав Буславець)".

Читайте також: Дорогий Рінат Леонідович: як Ахметов змінює правила енергоринку під ДТЕК

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: