"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польська економіка може впасти на 4-5%

Середа, 20 травня 2020, 17:53
 

Економіка Польщі може скоротитися в 2020 році на 4-5%, що більше, ніж раніше прогнозувалося раніше через те, що обмеження у зв’язку з коронавірусом тривали довше.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на  Reuters.

"Європейська комісія заявила, що економіка Польщі скоротиться на 4,3%. Ринковий консенсус полягає у падінні на 4-5% , і ми рухаємося в цьому напрямку, але це не офіційний прогноз",- сказала на заступник директора Департаменту макроекономіки міністерства фінансів Польщі Йоанна Беза-Бояновська.

Польща знімає обмеження, введені для запобігання поширенню коронавірусу, знову відкриває ресторани, торгові центри та дитячі садки. Але багато частин суспільства залишаються закритими, і очікується, що школи знову відкриються не раніше вересня.

Реклама:

У країні зареєстровано майже 20 тисяч випадків захворювання коронавірусом і 948 смертей.

Міністерство охорони здоров'я сподівається, що кількість інфекцій може почати падати на наступному тижні, але очікує другу хвилю восени.

Польща раніше оголосила про пакет допомоги в розмірі 212 мільярдів злотих, щоб пом'якшити економічні наслідки коронавірусу.

Цей пакет включає в себе підтримку з боку Центрального банку та Державного фонду PFR, який підтримує інфраструктурні проєкти та залучає борги для розподілу грошових коштів компаніям, які важко переживають закриття економіки через обмеження.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: