"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В уряді розповіли, як відкриватимуть пасажирське сполучення

Четвер, 14 травня 2020, 10:54
 

Пасажирське сполучення буде відновлюватися у три етапи. Пасажири і персонал транспорту будуть зобов'язані використовувати засоби індивідуального захисту.

Про це повідомляє міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram-каналі.

На першому етапі міністерство планує запуск міського транспорту (крім маршрутних таксі) та приміського (в межах одного району), а також запуск внутрішніх авіаперельотів і частковий запуск у роботу залізниці: курсування до 50% електричок у години пік, запуск 42 пар поїздів дальнього сполучення категорії "Інтерсіті" та "Нічний експрес".

Другий етап дозволить міжобласні та міжнародні автоперевезення, запустить всі приміські поїзди, які курсуватимуть у світлий час доби, і всі пасажирські поїзди, крім сезонних.

Реклама:

На третьому етапі пропонується відкрити міжнародне авіа- і залізничне сполучення, а також і сезонні поїзди.

"До кінця тижня маємо узгодити з МОЗ дати етапів, щоб люди могли дістатись до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу. 

Працюємо з авіаперевізниками та МЗС, щоб визначати країни, з яких почнеться відновлення  міжнародного авіасполучення. Авіакомпанії пропонують відновлювати внутрішні перельоти одночасно з міжнародними", - пише Криклій.

Пасажири і персонал транспорту зобов'язані використовувати засоби індивідуального захисту, здійснюватиметься температурний скринінг і дезінфекція транспортних приміщень (аеропорти, вокзал, автостанції).

Кількість пасажирів обмежать: для автотранспорту - в межах місць для сидіння.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: