"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада підтримала пришвидшенний розгляд "антиколомойського" законопроєкту

Четвер, 30 квітня 2020, 15:36

Верховна Рада підтримала розгляд у другому читанні так званого "антиколомойскього" законопроєкту про банки за особливою процедурою, що дозволить швидше його розглянути.

Джерело: Засідання Верховної Ради, "Інтерфакс-Україна"

За відповідну позицію проголосували 255 народних депутатів.

Після цього депутатська фракція чи група у дводенний термін має право визначити не більше п'яти пропозицій, поправок, не врахованих головним комітетом, на яких вона наполягає, і відправити на адресу головного комітету лист із зазначенням номерів і ініціаторів таких пропозицій, поправок в порівняльній таблиці законопроєкту, підготовленого до другого читання.

Реклама:

Кожен позафракційний народний депутат, пропозиції, поправки якого не враховані головним комітетом, має право визначити не більше однієї своєї неврахованої пропозиції або поправки, на якій він наполягає, і направити на адресу головного комітету лист із зазначенням її номера в порівняльній таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання.

Головний комітет у дводенний термін узагальнює пропозиції і поправки і готує уточнену порівняльну таблицю для розгляду законопроекту в другому читанні, в яку входять також всі враховані головним комітетом пропозиції і поправки.

Знати більше: Бе!Команда: хто засипав Раду тисячами правок

Нагадаємо:

  • Фінансовий комітет Верховної Ради розглянув усі 16 тисяч 335 правок до "антиколомойського" законопроєкту про банки, і порекомендував депутатам підтримати законопроєкт у другому читанні. На розгляд правок знадобилося 4 дні, норми пов'язані зі справою Приватбанку не змінились.
  • Найбільше правок до другого читання законопроєкту подали нардепи з монобільшості, "слуги народу" подали понад 13 тисяч правок.
  • Колишній співвласник націоналізованого ПриватБанку олігарх Ігор Коломойський заявив, що не причетний до внесення більш ніж 16 тисяч поправок до закону, який унеможливить повернення йому цього банку.
  • 30 березня Верховна Рада підтримала у першому читанні так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, з приводу якого були суперечки.
  • МВФ закликав для надання нової програми для України ухвалити закони щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.
  • 16 квітня Верховна Рада проголосувала у другому читанні і в цілому законопроєкт про внесення змін до свого регламенту. Закон закріплює особливу процедуру розгляду у другому читанні законопроєктів із надмірною кількістю поправок, яка дозволить скоротити час розгляду поправок у залі.
Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: