"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія схвалила пакет заходів для підтримки транспорту

Середа, 29 квітня 2020, 15:46
 

Єврокомісія схвалила пакет заходів для підтримки транспортної сфери в умовах епідемії коронавірусу.

Як пише "Європейська правда", відповідне повідомлення розміщене на сайті Єврокомісії.

Єврокомісія ухвалила пакет заходів, які полегшать становище транспортного сектору шляхом усунення адміністративних бар’єрів та збільшення гнучкості.

Пакет включає заходи для підтримки авіації, залізничного й морського транспорту, річкового й дорожного транспорту у зв’язку з кризою, зумовленою пандемією коронавірусу.

Реклама:

"Сьогоднішні пропозиції пропонують конкретні шляхи полегшення щоденної роботи транспортного сектору. Також вони мають допомогти компаніям зосередитися на необхідному зараз відновленні", - зазначив єврокомісар з питань транспорту Адіна Валеан.

Серед пропозицій – продовжити термін дії ліцензій для перевізників, щоб їм не потрібно було з додатковими труднощами поновлювати їх в умовах карантину. Також тимчасово відкладаються регулярні перевірки.

У сфері авіаперевезень, пропозиції стосуються роботи компаній, що забезпечують наземне обслуговування, та вимог до ліцензування авіаперевізників; у сфері морських перевезень – зменшення або скасування портових інфраструктурних зборів.

Для залізниць деяких країн-членів на 3 місяці продовжують термін впровадження законодавства ЄС щодо безпеки та взаємної сумісності залізниць.  

Додаткові пропозиції можуть оприлюднити наступного тижня.

Також Комісія задовольнила запити 11 країн-членів щодо тимчасового винятку з правил ЄС щодо часу перебування за кермом та відпочинку, щоб допомогти забезпечити своєчасну доставку товарів, якщо водії потрапляють у черги на кордонах. Ще 9 країн очікують відповіді на аналогічні запити.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: