Кабмін дозволив роботу деяких ринків — працюватимуть за певних умов

Середа, 29 квітня 2020, 14:20
 

Кабмін на засіданні 29 квітня ухвалив рішення про відновлення роботи деяких продовольчих ринків в умовах карантинних обмежень в Україні.

Відновлять роботу понад 280 продовольчих ринків, при цьому вони повинні забезпечити необхідне дотримання санітарних норм.

Підкреслюється, що роботу ринків контролюватимуть держструктури без залучення органів місцевого самоврядування.

"Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні Уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність.

Реклама:

Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог", - заявив прем'єр Денис Шмигаль.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко на брифінгу після засідання Кабінету міністрів повідомив, що ухвалено постанову про відкриття і функціонування ринків – 30 квітня її оприлюднять в "Урядовому кур’єрі", після чого діяльність продовольчих ринків буде відновлено.

"При яких умовах? При збереженні санітарних норм, які були запропоновані головним санітарним лікарем Міністерства охорони здоров’я, і будуть додаткові елементи контролю. Це участь двох інспекторів Держпродспоживслужби на кожному з таких ринків. Усього 872 ринки можуть відкритися в Україні при дотримання норма", - сказав Петрашко.

Нагадаємо:

У понеділок стало відомо, що Кабінет міністрів дозволить працювати низці продовольчих ринків – рішення планували розглянути 29 квітня.

Продовольчі ринки будуть працювати при наявності у всіх продавців і покупців медичних масок, а на входах до ринку буде здійснюватися температурний скринінг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: