Уряд на час карантину затвердив додаткові соцгарантії для ФОПів і малозабезпечених сімей

Середа, 22 квітня 2020, 15:18
 

Кабмін на засіданні 22 квітня ухвалив рішення щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для ФОПів, які мають дітей, та людей, які втратили роботу та зареєструвались у центрі зайнятості як безробітні.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Ми посилюємо соціальні гарантії для сімей, які потребують соціальної підтримки в період карантину", - зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Зокрема, Кабмін запровадив виплату допомоги на дітей ФОПам, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували ЄСВ, на період карантину та на один місяць після дати його відміни.

Реклама:

"Таку допомогу отримає близько 300 тисяч сімей. Вона надаватиметься на кожну дитину до 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму (для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 гривень)", - йдеться у повідомленні.

"Також змінено підхід до розрахунку сукупного доходу сім’ї при визначенні права на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям для осіб, які під час карантину стали безробітними: до доходу не буде враховуватись отримана заробітна плата, а лише допомога по безробіттю", - пояснили в уряді.

Зазначається, що цією підтримкою буде охоплено близько 100 тисяч громадян.

Середньомісячний розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: