"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські євробонди і ВВП-варанти подорожчали на тлі голосувань у Раді

Середа, 1 квітня 2020, 15:12
 

Євробонди України та ВВП-варанти різко подорожчали у вівторок на тлі ухвалення Верховною Радою закону про ринок землі та схвалення у першому читанні "антиколомойського" закону, що збільшує шанси на отримання Україною фінансування від МВФ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на учасників ринку.

Зазначається, що прибутковість паперів з погашенням в 2023-2025 року знизилася до 9,8-9,9% річних, з погашенням в 2026-2027 року - до 9,2-9,3% річних, а з погашенням у 2032 році, - до 8,5%.

"На 11,6% у вівторок подорожчали ВВП-варранти. Тепер їх ціна становить 74,8% від номіналу, хоча ще декаду тому вона опускалася до 50% від номіналу", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також повідомляється, що у вівторок зафіксували значне зростання вартості єврооблігацій "ДТЕК Енерго", який минулого тижня заявив про намір реструктуризувати борг. Євробонди подорожчали майже на 30% - до 50% від номіналу, це знизило їх прибутковість на 9 п.п. - до 31,3% річних.

Нагадаємо:

Єврооблігації України разом зі світовими майданчиками у вівторок, 24 березня, помітно подорожчали, і ставки за ними знизилися на 0,5-1 процентний пункт (п.п.) на тлі покращення на світових ринках.

Читайте також: Чи виводять іноземці гроші з України? Спойлер: ні

Гірка цукерка: як Україна буде розраховуватись за ВВП-варантами Яресько і Яценюка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: