"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заповідь Милованова: колишній урядовець назвав 5 пріоритетів розвитку економіки

Середа, 4 березня 2020, 18:55
 

Екс-міністр економіки Тимофій Милованов розповів про основні пріоритети розвитку економіки.

Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

Першим пріоритетом Милованов бачить в утриманні макроекономічної стабільності. "Стабільний курс гривні (24-26), низьку інфляцію (5%), економічне зростання (3,2% в 2019, 3,7% в 2020), зростання зарплат (18% в 2019), збалансований бюджет з низьким дефіцитом (1-2%), низькі ставки по боргу уряду (10%)", - зазначив він.

Також на його думку це залучати інвестиції в економіку. "Інвестиції - це єдиний шлях для розвитку України. Зношеність основних засобів виробництва в Україні складає в середньому 60%. В той час, як у сусідів - 35-40%. Потрібно використовувати всі наявні інструменти для залучення інвестицій - внутрішніх та зовнішніх, малого бізнесу, приватизація, концесії, індустріальні парки, програми підтримки експорту та МСБ, капітальні інвестиції з бюджету, інвестиційні няні, тощо", - зазначив екс-міністр

Реклама:

Також пріоритетними галузями є розбудови ринків, зокрема ринку землі, праці, капіталу, технологій, інтелектуальних прав власності, тощо.

А також права власності, на думку Милованова жодні зміни не будуть мати реального потужного ефекту, якщо в країні не буде забезпечено верховенства права, а разом із ним - і захисту прав інвесторів та кредиторів.

Резюмує він свій "заповіт" коронавірусом. Заявляючи, що ймовірність епідемії низька, але поступово зростає. Епідемія може призвести до кризи в економіці. Уряд має підготувати чітку і практичну стратегію реагування в економіці.

Нагадаємо:

Нинішній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов відмовився очолити міністерство агропромислового комплексу

4 березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра. Відставка Гончарука автоматично тягне за собою відставку всього уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!