Заборгованість за комуналку не вплине на отримання вже призначених пільг та субсидій — Мінсоцполітики

Понеділок, 16 березня 2020, 18:28
 

Громадяни отримуватимуть нараховані пільги та субсидії, незважаючи на наявність поточної заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги. 

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко на брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

"Рівень оплати за житлово-комунальні послуги і наявність або відсутність заборгованості не впливає на право одержання призначених субсидій протягом терміну їх отримання, тобто до завершення поточного опалювального періоду", — зазначив Музиченко.

Водночас, наявність простроченої понад два місяці заборгованості впливає на право одержання субсидії на наступний період їх отримання, що визначатиметься, починаючи з травня поточного року.

Реклама:

"Важливо, щоб у травні цього року у одержувачів пільг та субсидій була відсутня прострочена понад два місяці заборгованість, сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн)", — йдеться у повідомленні.

У Мінсоцполітики також радять сплачувати за ЖКП не через відділення банків та Укрпошти, а дистанційно, використовуючи онлайн-банкінг та Інтернет.

"Звертаємось до рідних та близьких пенсіонерів, осіб похилого віку та маломобільних категорій населення з проханням допомогти Вашим бабусям, дідусям, мамам, татам оплатити комунальні послуги без відвідування відділень банків та Укрпошти або зробити це за них", — наголосив Музиченко.

Нагадаємо:

Раніше голова парламентського комітету з питань енергетики Андрій Герус заявив, що облгази і обленерго не відключатимуть споживачів за несплату в період карантину.

У світі спостерігається пандемія і швидке поширення коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-2019. Ним занедужали вже понад 169 тисяч людей, більше половини вже – поза Китаєм, із якого почалася епідемія. У світі померли 6 513 осіб, одужали 77 257 осіб.

В Україні станом на 16 березня один летальний випадок: літня мешканка Радомишля Житомирської області, що повернулася з Польщі, померла від ускладнень через коронавірус.

Через загрозу поширення коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив обмежувальні заходи в Україні з 12 березня по 3 квітня. 

Із 16 березня у Львові та Одесі закрито всі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. З 17 березня подібні обмежувальні заходи будуть введені у Києві.

Роман Скляров, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!