Через коронавірус: Бізнес в Україні обмежує відрядження і тестує роботу поза офісом

Середа, 11 березня 2020, 18:56
 

Компанії, які працюють в Україні, для запобігання поширення коронавірусу обмежують відрядження та працюють над організацією роботи поза офісом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми рекомендували обмежити перебування зовнішніх відвідувачів у наших офісах і на виробництві, обмежили міжнародні відрядження.

Крім того, наші співробітники мають інформувати своїх менеджерів про виїзд їх або членів їхньої сім'ї до країни, яка класифікується, як "країна поширення вірусу".

Реклама:

У нас давно впроваджений гнучкий графік роботи, тож люди можуть користуватися і цією можливістю", - заявив директор відділу People&Culture "Філіп Морріс" в Україні, Вірменії, Грузії та Молдові Емель Мордо.

За його словами, компанія здійснює в Україні додаткове прибирання всіх приміщень, забезпечила антисептичну рідину в приймальнях, на кухнях, у конференц-залах, а також медичні маски.

Компанія Nestle закликала співробітників утриматися від міжнародних відряджень до 15 квітня 2020 року, а відрядження всередині країни за змогою  замінити альтернативними методами комунікації.

"Ми попросили співробітників, які в останні 14 днів подорожували в регіони, де вжито карантинних заходів, повідомити про це безпосереднього керівнику і, за змогою, протягом двох тижнів працювати з дому.

На заводах, в офісах і дистриб'юторських центрах упроваджено різні заходи біозахисту", - повідомили агентству в компанії.

Компанія "JTI Україна" тимчасово заборонила відрядження за кордон (до кінця березня) і Україною (на два тижні).

Компанія також ввела самокарантин на 14 днів для працівників, які прибули з відряджень або відпочинку з країн, де вирує вірус. 

Водночас у "Карлсберг Україна" агентству повідомили, що кардинальних змін у графіку роботи в Україні поки що немає.

Нагадаємо:

Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив карантин в Україні з 12 березня по 3 квітня.

На засіданні Кабінету міністрів прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву.

Одночасно уряд до 1 червня забороняє експорт з України товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті Бориспіль.

Згідно із повідомленням Верховної Ради, карантин передбачає закриття авіасполучення з деякими країнами, закриття навчальних закладів, заборону масових зібрань понад 200 осіб, закриття більшої частини КПП — із 219 залишаться 49.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!