"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР надасть 15 мільйонів євро для "Піреус Банк Україна"

П'ятниця, 7 лютого 2020, 18:02
 

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть 15 мільйонів євро "Піреус Банку Україна" для розширення кредитування малих і середніх підприємств.

Про повідомили в прес-службі ЄБРР, передає Укрінформ.

"ЄБРР і "Піреус Банк Україна" (ПБУ) підтримують розвиток українських малих і середніх підприємств (МСП), пропонуючи нові фінансові продукти, що допоможуть знизити проєктні та валютні ризики", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пакет фінансування, організований ЄБРР для "Піреус Банку Україна", включає кредит у гривні на суму до 5 млн дол. для кредитування МСП і фінансування в розмірі 10 млн євро у рамках Програми розподілу ризиків (ПРР) ЄБРР, за якою ЄБРР братиме на себе частину ризиків за окремими кредитами, які ПБУ надаватиме українським компаніям.

Реклама:

Кошти за Програмою розподілу ризиків допоможуть збільшити розмір та строки погашення кредитів для МСП по всій країні, пояснили в прес-службі.

Як повідомлялось, комерційний банк середнього розміру "Піреус Банк Україна" є 100% дочірнім банком грецької "Піреус Груп" і надає послуги корпоративним клієнтам, малому бізнесу та фізичним особам через мережу з 18 відділень по всій країні.

НагадуємоЄвропейський банк реконструкції та розвитку має намір надати 60 млн доларів довгострокового кредиту Fozzy Group для оновлення і розширення продуктових мереж "Фора" і "Сільпо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: