"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арахамія очікує прийняття земельної реформи у квітні

П'ятниця, 7 лютого 2020, 15:25
 

Верховна Рада в середині квітня буде голосувати за законопроєкт про продаж земель сільськогосподарського призначення в другому читанні.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає Інтерфакс-Україна.

"Якщо з такою швидкістю будемо рухатися, то десь 16-17 квітня", - сказав Арахамія в кулуарах Ради в п'ятницю.

Він запропонував журналістам йти у відпустку, оскільки в Раді "буде нудно і не буде ніяких новин".

Реклама:

Заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко також заявив, що фракцію не влаштовує темп проходження правок Радою.

"Ми вчора порахували приблизно і вийшло від трьох до п'яти пленарних тижнів. Ми послідовно заявляємо, що нас не влаштовує такий темп. Ми не можемо в тих умовах, в яких зараз перебуває Україна, дозволити собі два-три місяці розглядати один законопроєкт", - сказав Корнієнко.

Нагадуємо:

Раніше Арахамія заявляв, що у фракції достатньо голосів на підтримку законопроєкту про ринок землі, але працювати доведеться всю ніч.

Верховна Рада з 13:00 четверга до 13:00 п’ятниці 7-го лютого розглянула 216 правок з 4 тисяч до закону про продаж земель сільськогосподарського призначення у другому читанні.

З усіх правок між першим та другим читанням Комітет підтримав лише 9 .Наступний пленарний тиждень розпочнеться 18-го лютого.

Радник прем'єр-міністра Олексій Мушак заявив, що є два сценарії розгляду земельного закону у Раді - по повній процедурі (що, за його словами, займе близько 2 місяців), або за скороченою процедурою (розгляд займе до 3 годин).

13 листопада, Верховна Рада проголосувала  в першому читанні за законопроєкт 2178-10, який скасовує заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Між першим і другим читанням, як про це заявив Зеленський,  буде внесена поправка про проведення "всеукраїнського референдуму", на якому українці самі вирішуть, чи давати іноземцям дозвіл на купівлю земель.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: