Аеропорт "Бориспіль" доплатив до держбюджету 260 мільйонів по заборгованим "дивідендам"

П'ятниця, 7 лютого 2020, 13:44
 

Офіс Генерального прокурора забезпечив відшкодування до державного бюджету 263 мільйона гривень податку аеропорта "Бориспіль".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За версією слідства, службові особи "Борисполя", в порушення постанови Кабміну, застосували невірний норматив відрахування частини доходу, розрахувавши його за ставкою в 40%, а не 90%.

Повідомляється, що досудове розслідування здійснює управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України.

Реклама:

У свою чергу у аеропорту також прокоментували ситуацію довколо дивидендів.

Повідомляється, що ДП "Бориспіль" не має та не мало заборгованості зі сплати податків та зборів за результатами 2019 року.

"Спірний норматив відрахування мав місце щодо нарахування у 2019 році дивідендів (частини чистого прибутку/доходу)", - повідомляє прес-служба.

За словами прес-служби, "Борисполем" у фінансовому плані був передбачений норматив відрахування дивідендів на рівні 40%.

На базі цих розрахунків була запланована можливість інфраструктурного розвитку аеропорту ( будівництво перону, продовження галереї вильоту терміналу D, реконструкція карго-терміналу та центральної заправної станції).

Водночас, після врегулювання неузгодженостей аеропортом "Бориспіль" у 2019 році було в повному обсязі забезпечено виплату дивідендів.

У "Борисполі" наголошують, що замість виплат державі запланованих 876 мільйонів гривень, аеропорт фактично виплатив 2049 млн грн.

"Таким чином, жодних зобов’язань зі сплати податків, зборів чи інших обов’язкових платежів на користь держави аеропорт не має", - повідомляє прес-служба.

Нагадуємо:

Кабмін із 1 січня 2019 року підвищив до 90% з 75% частку прибутку, яку мають перераховувати до бюджету державні підприємства та їхні об'єднання.

20 січня повідомлялось, що Міністерство розвитку економіки пропонує зобов'язати підприємства з державною часткою спрямувати на виплату дивідендів 50% чистого прибутку за 2019 рік, тоді як норматив, встановлений для розподілу прибутку за 2018 рік, становить 90%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!