В КМДА викрили шахрайську 4-мільйонну схему з незаконними патентом

Середа, 5 лютого 2020, 16:24
 

Правоохоронці викрили шахрайську схему в КМДА, в результаті якої за 10 років зловмисники привласнили 4 мільйони гривень на незаконному патенті.

Джерело: прокуратура Києва, СБУ

Дослівно прокуратура: "Повідомлено про підозру колишньому заступнику директора Департаменту земельних ресурсів КМДА та колишньому начальнику відділу КП "Київський інститут земельних відносин" в умисному порушенні авторського права та вчиненні шахрайських дій, що завдало територіальній громаді міста Києва матеріальної шкоди у великому розмірі".

Деталі: З 1999 року з метою ведення міського земельного кадастру столиці Головне управління земельних ресурсів КМДА за кошти міського бюджету створило та удосконалювало "Автоматизовану систему ведення державного земельного кадастру" ("ПК Кадастр"). Вказана система використовується Департаментом земельних ресурсів КМДА, як правонаступником Головного управління земельних ресурсів і дотепер.

Реклама:

Водночас у 2007 році підозрювані (згідно з даними з відкритих реєстрів – Віктор Іващенко і Денис Дудко) отримали авторські права на цю программу та з 2008 по 2018 рік незаконно отримували роялті.

За даними слідства, за 10 років зловмисники завдали місцевій громаді збитки на 4,3 мільйона гривень.

Дії підозрюваних кваліфікували за ч. 4 ст. 190 та ч. 3 ст. 176 КК України. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час досудового розслідування ліцензійні договори, за якими підозрювані систематично отримували від комунального підприємства незаконну винагороду, розірвано.

Крім того, Департамент земельних ресурсів КМДА наразі вирішує питання щодо захисту порушеного права інтелектуальної власності в судовому порядку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!