Молдова заборонила ввезення м'яса птиці та яєць з України

Понеділок, 24 лютого 2020, 18:14
 

Уряд Молдови ухвалив рішення щодо запровадження заборони на експорт птиці та яєць з України як заходу із запобігання поширенню вірусу пташиного грипу.

Про це повідомило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України в понеділок, передає "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Уряд Молдови ухвалив відповідне рішення ще 12 лютого.

Згідно з повідомленням міністерства, заборона поширюється на такі види продукції: птиця, продукти її переробки (тарифний код 0105, 0207) і побічні продукти, м'ясо, їстівні субпродукти, м'ясна продукція та будь-які інші продукти, що містять м'ясо птиці (тарифний код 0207), яйця (тарифний код 0407, 0408).

Реклама:

Зазначена заборона діятиме, доки Всесвітня організація охорони здоров'я тварин не визнає територію України вільною від пташиного грипу.

Минулого року із загальної кількості ввезеного у Молдову м'яса птиці (18407 тонн) понад 14 тисяч тонн було завезено з України. У молдовському уряді вважають, що у зв'язку з тим, що Євросоюз, Грузія і Білорусь заборонили ввезення м'яса птиці з України, Київ збільшив кількість цієї продукції, що експортується в Республіку Молдова.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: