"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через заборону польотів над Іраном та Іраком українські авіакомпанії змінили маршрути

Четвер, 9 січня 2020, 18:56
 

Через заборону польотів над територіями Ірану та Іраку українські авіакомпанії МАУ і SkyUp змінили повітряні траси для рейсів в ОАЕ.

Про це повідомляє avianews.сom з посиланням на flightradar24.com.

Зазначається, що рейс PS 374 Дубаї-Київ МАУ 9 січня виконала через території Саудівської Аравії, Єгипту, Туреччини з проміжною посадкою в Ларнаці.

 

Авіаперевізник SkyUp виконав рейс PQ 573 Запоріжжя-Шарджа і назад цим же маршрутом. На зворотньому шляху літак здійснив посадку в Антальї.

Реклама:
 

"Нова траса є довшою, що призводить до збільшення часу в дорозі, додаткових витрат авіаперевізників і необхідності здійснювати посадку для дозаправки.

Раніше обидві авіакомпанії для польотів до міст ОАЕ літали коротшим маршрутом через територію Ірану", - йдеться у повідомленні.

Знати більше: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Нагадаємо: 

8 січня Державіаслужба України заборонила українським авіакомпаніям виконувати польоти над територіями Ірану та Іраку.

Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився в Ірані 8 січня. У літаку Boeing 737 авіакомпанії МАУ було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Усі вони загинули. 2 пасажири не сіли на рейс.

Серед пасажирів були громадяни 7 країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. На борту літака було 11 громадян України: 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Іранське агентство новин ISNA опублікувало список загиблих у авіакастрофі літака МАУ.

Незадовго до відправлення українського авіалайнера, а також невдовзі після нього в аеропорту імені Хомейні в столиці Ірані сідали та злітали літаки міжнародних, у тому числі європейських авіакомпаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: