"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бізнес-омбудсмен: За певних умов українська економіка може наздогнати польську за 15 років

Четвер, 9 січня 2020, 16:48
 

Бізнес-омбудсмен Марчін Свенчицький вважає, що у випадку дотримання низки умов українська економіка може досягти рівня польскої через 15 років - серед цих умов він назвав реалізацію усіх рішень Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

На питання, що він думає про оцінки Світового банку, згідно з якими Україна досягне рівня Польщі за нинішніх темпів зростання економіки через 50 років, бізнес-омбудсмен відповів:

"Я здивований. Упевнений, що Україна може швидше досягти рівня Польщі. Але потрібно домагатися, щоб суди стали незалежними. Важливо вести ефективну боротьбу з корупцією. Також треба реалізувати всі рішення Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Корисно було б з боку ЄС до кінця відкрити європейський ринок для України, тому що поки діють квоти та інші обмеження".

Реклама:

За його словами, Україна має активніше залучати іноземних інвесторів.

"Це був дуже важливий момент у розвитку Польщі. Справа в тому, що іноземні інвестори привезли в країну нові технології, нові канали співпраці з глобальним бізнесом, нові можливості виходу на міжнародні ринки. І це підтримало прогрес", - сказав Свенчицький.

Він додав, що також важливо запустити ринок землі.

"Думаю, що якщо Угода про асоціацію з ЄС буде повністю реалізована, то імідж України істотно покращиться. У результаті країна стане цікавою для міжнародного бізнесу, який може реалізовувати нові проекти в країні.

Наприклад, іноземці можуть звернути увагу на IT, оскільки тут високий рівень освіти. У цілому, якщо в країні політична і економічна обстановка буде стабілізована, а економіка буде відкрита для співпраці з іншими країнами, то знадобиться буквально п’ятнадцять років, щоб Україна досягла рівня Польщі ", - резюмував бізнес-омбудсмен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: