Toyota зупиняє виробництво в Китаї через коронавирус

Середа, 29 січня 2020, 09:31
 

Японський автовиробник Toyota Motor Corp. оголосив про припинення операцій в Китаї до 9 лютого, приєднавшись до інших міжнародних компаній, які скорочують діяльність в КНР через спалах епідемії пневмонії в цій країні.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"З урахуванням різних факторів, в тому числі, рекомендацій місцевих органів влади, а також ситуації з запасами автокомпонентів на 29 січня, ми прийняли рішення призупинити роботу наших підприємств в Китаї до 9 лютого", - заявив прес-секретар компанії Маки Ніімі.

"Ми будемо стежити за ситуацією і приймати подальші рішення щодо наших операцій з 10 лютого", - цитує Ніімі агентство Bloomberg.

Реклама:

Відповідаючи на питання про те, чи вплине ця ситуація на ланцюжок поставок Toyota, Ніімі заявив, що оцінити ситуацію поки важко, оскільки "в автомобільному секторі існує велика мережа поставок і у виробництві автомобілів використовується широке коло компонентів".

В даний час, за його словами, співробітників Toyota в Ухані немає.

Нагадаємо:

Спалах пневмонії в китайському місті Ухань (провінція Хубей) почалася в середині грудня 2019 року, збудником став раніше невідомий коронавірус.

За останніми даними, в КНР ним заразилися понад 6 тис. осіб, понад 130 людей загинули.

Крім того, випадки захворювання зафіксовані в таких країнах, як Таїланд, Австралія, Сінгапур, Японія, США, Малайзія, Німеччина, Франція і ОАЕ.

Раніше Toyota ввела обмеження на відвідування її співробітниками провінції Хубей відповідно до рекомендацій японського МЗС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: