Оржель пропонує заборонити безкоштовні пластикові пакети

Понеділок, 27 січня 2020, 14:55
 

Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель звернувся до депутатів екологічного комітету Верховної Ради з проханням пришвидшити розгляд законопроекту № 2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів, та запропонував заборонити їх безоплатне поширення.

Про це повідомляє прес-служба Мінекоенерго.

 "Обмеження обігу пластикових пакетів є першою стадією ієрархії поводження з відходами, адже запобігатиме їх утворенню, відтак, законопроект пропонує усунення не наслідків, а причини утворення проблеми", - наголосив Оржель. 

Оржель зазначив, що міністерство неодноразово наголошувало на необхідністі якомога швидшого обмеження використання пластикових пакетів та запровадження в дію заборони з 2021 року. 

Реклама:

Та водночас запропонував заборонити безоплатне поширення пластикових пакетів з моменту вступу в дію Закону.

"Наполегливість народних депутатів у вирішенні цього та інших екологічних питань допоможе захистити довкілля та побудувати чисте майбутнє для наших дітей", - підсумував Оржель.

Нагадуємоз 12 листопада минулого року після прийняття парламентом за основу законопроекту про обмеження обігу пластикових пакетів на території України,  цей проект перебуває на розгляді у парламентському комітеті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: