"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гончарук розповів, що насправді означає меморандум з Deutsche Bahn

П'ятниця, 24 січня 2020, 10:45
 

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук прокоментував підписання "Меморандуму про взаєморозуміння" між "Укрзалізницею" та залізничною компанією Німеччини.

Джерело: Facebook прем'єр-міністра

Пряма мова: "Розвію всі чутки, які ходять зараз навколо цього питання. Зараз наша команда веде переговори з німецькою стороною щодо подальшої співпраці в операційній діяльності, в наданні консультаційних послуг з боку німецької залізниці.

У будь-якому разі, ця співпраця точно дозволить підвищити ефективність та якість залізничних перевезень в Україні.

Реклама:

Важливий момент, щоб уникнути спекуляцій — мова лише про стратегічне партнерство, а не про продаж чи концесію Укрзалізниці. Українська залізниця залишається під повним контролем держави, і це точно. Крапка!

Завтра нарада із запрошенням профільного транспортного комітету Верховної Ради та наших міністерств, щоб узгодити всі деталі подальшої співпраці".

Деталі: Гончарук додав, що більше інформації уряд надасть 5 лютого, під час підписання "Угоди про стратегічне партнерство" із Deutsche Bahn в Києві.

Нагадуємо:

Міністерство інфраструктури підписало з найбільшим залізничним оператором Німеччини "Меморандум про взаєморозуміння".

Раніше повідомлялось, що німецький залізничний оператор Deutsche Bahn з урядом України та найбільшим українським залізничним перевізником "Укрзалізницею" опрацьовують питання стратегічного партнерства.

Читайте також: "Укрзалізниця" переходить під контроль німецької Deutsche Bahn?

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: