Український мобільний оператор запустив в комерційну експлуатацію інтернет речей

Вівторок, 21 січня 2020, 09:50
 

Оператор мобільного зв'язку Vodafone Україна запустив в комерційну експлуатацію мережу для інтернету речей NB-IoT.

Про це повідомляє пресслужба оператора.

Розгортання технології NB-IоT виконується на базі мережі LTE, яка дозволяє здійснювати шифрування і аутентифікацію на базі SIM-карти.

Пристрої, підключені до NB-IoT мережі, можуть спілкуватися між собою на виділеній частоті 1800 МГц. Як повідомляє ITC.ua, особливістю стандарту є висока проникаюча здатність сигналу, що дає можливість отримання доступу до мережі навіть у важкодоступних місцях, наприклад, в підвалах.

Реклама:

Ще однією особливістю NB-IoT мережі Vodafone стала підтримка режимів збереження енергії в Power Saving Mode, DRX, eDRX. Такі режими забезпечують мінімально можливе споживання енергії і, відповідно, максимальний термін роботи пристроїв – до 10 років, що критично важливо для пристроїв, які працюють від батарейки.

Представники оператора зазначили, що IoT – один із пріоритетних напрямків для Vodafone, розвиток якого в Україні став можливим із запуском 4G в липні 2018 року.

Інтернет речей — це система, що об’єднує реальні речі у віртуальну мережу. Завдяки цьому ефективність їхньої роботи підвищується, а втручання людини майже не потрібне.

Інтернет речей перетворює звичні для нас речі у нові пристрої. Він під’єднує далекі від Інтернету засоби до мережі та надає їм нові функції.

Приклад: система "розумний дім", смарт-годинники, розумні лампи тощо.

Рекомендуємо почитати: Кіберзагрози в "інтернеті речей": як захистити конфіденційні дані

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: