"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін затвердив перелік підприємств, які не можна приватизувати

Середа, 15 січня 2020, 13:34
 

Кабінет міністрів на засіданні у середу затвердив перелік стратегічних підприємств, які не можна приватизувати.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр Олексій Гончарук.

За його словами, уряд погодив відповідний проєкт закону, тепер його має розглянути і схвалити Верховна Рада.

"Не підлягають приватизації підприємства, які: забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави; є природними монополіями; мають критично важливе значення для суспільства.

Більше того, ми посилимо контроль за належним користуванням майном та ефективним управлінням стратегічних державних підприємств, які не підлягають приватизації", - написав він.

Реклама:

Зокрема, до переліку підприємств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути меншою ніж 50 відсотків +1 акція та не підлягає приватизації, входять:

"Нафтогаз України", "Магістральні проводи України", "Укртрансгаз", "Укрнафта", "Укргазвидобування", "Укртранснафта", "Чорноморнафтогаз", Державна холдингова акціонерна компанія "Артем", "Феодосійська суднобудівна компанія "Море", "Укрзалізниця", "Укрпошта".

До переліку підприємств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, становить 100 відсотків, державних унітарних та казенних підприємств, що не підлягають приватизації, зокрема, входять:

"Укрнерерго", "Укргідроенерго", "Енергоатом", "Антонов", "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: