Фонд держмайна запускає віртуальні кімнати даних по об'єктах приватизації

Понеділок, 13 січня 2020, 10:45
 

Фонд державного майа запускає у тестовому режимі віртуальні кімнати даних по об'єктах приватизації, головна мета цього - спростити доступ до інформації і прибрати корупцію при її отриманні.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

"Передбачається, що по більшості об’єктів приватизації буде створено віртуальне сховище документів, що є важливим фактором прийняття рішення інвесторами щодо купівлі того чи іншого об’єкту.

Зазвичай цей перелік включає установчі, дозвільні, організаційні, операційні, претензійно-позовні та правовстановлюючі документи, документи з праці, фінансову звітність та договори", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Наразі доступ до всіх наявних документів, що не містять комерційної таємниці, буде надаватися всім охочим після короткої реєстрації на порталі vdr.spfu.gov.ua

Протягом першого кварталу 2020 року буде впроваджена повноцінна система кімнат даних, що передбачатиме угоду про нерозголошення та розкриття всієї інформації по об’єкту.

Також планують створити і фізичну кімнату даних, де можна буде ознайомитися з оригіналами документів згідно відповідного доступу.

Нагадаємо:

Фонд державного майна вперше опублікував повний перелік усіх об'єктів, які підлягають малій приватизації.

Заступник міністра економіки Павло Кухта назвав першу п'ятірку підприємств на приватизацію - Одеський припортовий завод, Об'єднана гірничо-хімічна компанія, "Електроважмаш", "Президент-готель", шахта "Краснолиманська".

Читайте також інтерв'ю: Заступник міністра економіки Павло Кухта: з 3700 компаній у держвласності має залишитися 200

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: