Новини 20 грудня: гральні автомати, гривня, Приватбанк

П'ятниця, 20 грудня 2019, 21:00
 

Про гральні автомати. Кабінет міністрів заборонив діяльність грального бізнесу під виглядом державних лотерей. 

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд очікував на швидке прийняття закону щодо легалізації грального бізнесу, але зрозумівши, що цього не станеться вирішив припинити ліцензії розповсюджувачів лотерей, під якими працювали зали з ігровими автоматами.

Президент Володимир Зеленський заявив, що знає хто стоїть за провалом закону про легалізацію грального бізнесу та анонсував закриття всіх нелегальних гральних залів.

Про гривню. З початку року гривня зміцнилась до долара на 19% та очолила список валют, які найбільше зміцнились до долара.

Реклама:

Про Приватбанк. Юристи Приватбанку звинувачують колишніх власників банку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у відмиванні коштів в особливо великих розмірах в Ізраїлі.

Про транзит газу. Готовність Російської Федерації підписати з Україною довгостроковий транзитний контракт за європейськими правилами багато в чому пов'язана із майбутніми санкціями США щодо газопроводу "Північний потік-2", заявив голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

За даними Reuters, Росія запропонувала виплатити Україні всі 3 мільярди доларів "газового" боргу на користь рішення Стокгольмського арбітражу.

Про Укрзалізницю. У Міністерстві інфраструктури очікують, що наглядова рада  "Укрзалізниці" звільнить з посади голови правління компанії Євгена Кравцова до кінця року.

Ви хочете дізнатися більше?

Бюджетна криза: чому уряд заблокував видатки і до чого це може привести

Кабмін зіткнувся з бюджетними проблемами і тепер вимушений притримати видатки. Що це означає, скільки коштів не вистачає, кого це стосується та які є ризики?

Голова "Райффайзен банку" Олександр Писарук: Що не сходиться у "справі Бахматюка"

ЕП поговорила з одним з головних обвинувачених у скандальній "справі банкірів Бахматюка". Чому Писарук вважає безпідставними аргументи слідства і якою є його версія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!